Financial Lease

Financial Lease is dé oplossing voor iedere ondernemer die meteen een nieuwe Renault vrachtwagen wil aanschaffen, maar daarvoor niet in één keer een grote investering kan of wil doen. De bank betaalt de aanschafprijs (excl. btw), waarna jij een vast bedrag per maand betaalt voor de Renault truck. De hoogte en duur van het leasecontract bepaal je zelf. Aan het einde van de termijn is de truck van jou. 

Op deze manier leasen van een Renault vrachtwagen is speciaal voor ondernemers. De kredietverstrekker controleert daarom of je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Doe je een aanvraag voor Financial Lease van een Renault truck, dan kijkt de bank ook naar jouw financiële situatie en/of die van je bedrijf. 

Klinkt het interessant om een Renault vrachtwagen aan te schaffen via Financial Lease? Vraag dan heel eenvoudig een gratis offerte aan. Vul de Lease Calculator in op deze pagina, zie meteen wat jouw nieuwe Renault vrachtwagen per maand kost en wij doen je een vrijblijvend voorstel. 

Fiscale voordelen

Afschrijving op de Balans

Vanaf de aanschafdatum komt de Renault vrachtwagen voor de aanschafprijs (excl. btw) op de balans van je onderneming te staan. De kosten verdeel je vervolgens over de jaren dat je de bedrijfswagen gaat gebruiken.

BTW-teruggave

Bij de aanschaf van de Renault truck via Financial Lease moet je de btw overmaken naar de verkoper. Bij de eerstvolgende belastingaangifte kan je dat bedrag volledig terugvragen. Over het maandelijkse bedrag dat je betaalt aan de bank wordt geen btw gerekend.

Investeringsaftrek

Door de aanschaf van een nieuwe vrachtwagen heb je recht op de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Daarmee verlaag je de winst van je onderneming en betaal je dus minder belasting.Bekijk de actuele regels op de belastingdienst website.

Renteaftrek

Voor het leasen van de vrachtwagen betaal je rente. Die is verwerkt in het maandelijkse bedrag dat je betaalt aan de bank. De rente is aftrekbaar. In het amortisatieschema (aflossingsschema) vind je de hoogte van de rente.